Praktische cursus over Belgische bieren &heart;

Praktische cursus over Belgische bieren

Belgen verzetten enorme hoeveelheden edel gerstenat. Dat wist u al. Nergens is er zo'n grote verscheidenheid aan biersoorten als in ons landje: blond, bruin, donker of dieprood, met komijn, kersen of honing - er is voor elk wat wils. Hoog tijd om ze te leren kennen ! Een specialist maakt u wegwijs doorheen alle Belgische bierfamilies en doet de fabrikatie ervan grondig uit de doeken. Zo komt u te weten wat hoge, lage en spontane gisting is, het alkoholgehalte en dies meer. Deze leerrijke en ontspannende kursus kan natuurlijk niet zonder praktische oefeningen.

Het geleerde kan op twee manieren worden vastgelegd:

  • als aperitief, waarbij in een typische drankgelegenheid de theorie geïllustreerd wordt met het proeven van 4 biersoorten;
  • als gastronomische maaltijd, waarbij alle lekkere gangen, van voorgerecht tot dessert, met bier bereid worden.

 

La revue des bières belges

Envie de mieux connaître cette facette bien sympathique de notre patrimoine ? 

Rendez-vous au fond d’une impasse discrète, en plein cœur de la ville, à deux pas de la Bourse et de la Grand Place, dans un café typique.…

Notre birologue vous y accueille et dans cette ambiance chaleureuse, hors du temps, vous invite à explorer l’univers mystérieux et créatif des bières belges: il vous en explique le processus de fabrication,  les types de fermentation : basse, haute, spontanée - hé oui, l’air de Bruxelles produit des merveilles ! -. Il vous présente l’extraordinaire palette de saveurs, de couleurs offerte par notre pays, les différentes familles de bières et l’art de les servir et de les savourer…

Il vous apprend à distinguer une Trappiste d’une bière d’abbaye, un faro d’un lambic, à reconnaître les épices, fruits et autres ingrédients qui parfument la bière…

Des anecdotes amusantes et des dégustations mousseuses illustrent ses propos et participent à la convivialité du moment… 

Cette animation, passionnante et divertissante, est proposée en plusieurs versions: apéritive, avec buffet ou «gastronomique» (accompagnée d’un repas savoureux dont tous les plats sont parfumés à la bière).

The Belgian beer review

Belgium offers a spectacular array of beers ranging from lagers and monastic brown ales to beers flavoured with cherries and other fruits, honey or many more spices. Something for everyone ! Get to know them ! Our beer expert will introduce you to the different families of Belgian beers explaining the brewing methods and providing an initiation in the basic "Art" (top, bottom or spontaneous fermentation, specific gravity...) as well as tasty anecdotes.

This enjoyable and informative session includes plenty of practical exercises. We offer two different beertasting options:

  • the "aperitif" version takes place in a typical café, lasts one and a half hour and involves tasting four beers...
  • the "gastronomic" version includes sampling six Belgian beers while enjoying a gastronomic meal in which all dishes, from the starter to the dessert, are flavoured with Belgian beers.

Die Belgische Bierschau

Unser kleines Land bietet eine unglaubliche Vielfalt an Biersorten : Helles oder dunkles Bier, goldenes oder rotes, Bier mit Honig oder Koriander, schäumend oder herzhaft fruchtig, es gibt tatsächlich Bier für jeden Geschmack ! Woher kommt jedoch diese farbige und schmackhafte Vielfalt ?

Unsere “Belgische Bierschau” bietet Ihnen eine Einführung in diese geheimnisvolle und schöpferische Welt. Ein “Bierologe” erklärt Ihnen den Herstellungsvorgang und solche Begriffe wie Unter- oder Obergärung, spontane Gärung, Alkoholvolumen, usw. Er zeigt Ihnen die unterschiedlichen Biergruppen, lehrt Sie das Bier einzuschenken und zu kosten. Dazu einige nette Anekdoten.

Diese gemütliche und spannende Darstellung findet in einer typischen Kneipe statt und wird mit vier Bierproben “begossen”.

Te voet
Vertrekpunt bepaalt u zelf
1u30 (aperitief) of 3 uur (met maaltijd)
Raadpleeg ons

← Terug

Contactformulier voor groepen

Gelieve javascript in te schakelen voor dit formulier