Op het spoor van de ''onbereikbare ster'', Brel...

Op het spoor van de ''onbereikbare ster'',  Brel...

Dichter, zanger, acteur, regisseur, piloot..., Brel heeft tot het einde zijn drang naar avontuur en naar verovering gevolgd. Een moderne Don Quichotte die met zijn milieu en met de dagelijkse sleur brak. Hij leefde op een intensieve manier en vocht tegen de windmolens van de verveling... We herontdekken zijn uitgangspunten, zijn inspiratiebronnen, zijn creatieproces, zijn ritmes, zijn thema’s: de vriendschap, de liefde, de vrouwen, de dood... en Brussel. En parcours door het hartje van een stad, vol herinneringen aan Brel, op zoek naar zijn "onmogelijke droom".

 

Sur les traces d'une inaccessible étoile: Brel

Poète, chanteur, acteur, metteur en scène, aviateur..., Brel a poursuivi jusqu’au bout son rêve d’aventure, de conquête! Don Quichotte moderne, en rupture avec son milieu et les pesanteurs du quotidien, il vécut intensément, livrant bataille aux moulins à vent de l’ennui...

Plus de 40 ans après sa disparition, redécouvrons ses départs, ses sources d’inspiration, son processus créateur, ses rythmes, ses thèmes: l’amitié, l’amour, les femmes, la mort... et Bruxelles. Un parcours au coeur de la ville qui se souvient de lui, en quête d’un "impossible rêve". 

Te voet
Vertrek: Au pied du monument à Don Quichotte, place d’Espagne (métro gare centrale)
Aankomst: Bourse
2u30
170

← Terug

Contactformulier voor groepen


Gelieve javascript in te schakelen voor dit formulier